EAN står för European Article Number

European Article Number har bytt namn till GS1(Global standard one) men betänkning EAN-kod används forfarnade paralellt med GS1-kod.

Du kan köpa din EAN/GS1-kod av oss. Koden kostar 195kr + moms. Då får du den som en vektoriserad EPS-fil vilken kan skalas up och ned utan att kvalitén på trycket påverkas (25 x 10 millimeter är dock det minsta accepterade format på en produkt). Tänk också på att sätta EAN koden i monocrom svart.

Begreppet EAN-kod används ofta för såväl streckkoden som för det 13-siffriga numret som är tryckt under streckkoden och som identifierar skivan.

Om du bara ska släppa musiken digitalt krävs fortfarande en EAN-kod samma nummer går att använda både till fysisk och digital distribution.

EAN-koden fungerar även som ”personnummer” för skivan. Den kan läggas in vid mastring. En lite varning! en del brännarprogram har fält för EAN-koden men bränner inte in det på skivan.

Skriv på Ordersedeln under övrigt att EAN-koden ska vara inbränd på skivan så kommer vi kolla så detta verkligen är gjort. Vi kan även lägga in ISRC, CD text och EAN-kod på din master i efterhand, det kostar 550kr + moms.

EAN-kod och distribution

EAN-koden är ett måste för distribution. så har din skiva ingen EAN-kod och du vill ha distribution måste den sättas på i efterhand med klisterlappar.

Ska Din skiva säljas i USA eller Canada föreslår vi att Du kontaktar oss. Ev behövs annan märkning på dessa marknader.

Om oss

Disc Replication är ett TM ägt av E&A Produktion som namnet antyder så är vår huvudverksamhet replikering av CD och Vinyl. Vi tar ansvar för hela processen från master till levererade skivor.

Kontakt

Zetterlunds Väg 31A

186 54 Vallentuna

Telefon: 073 956 37 82
info@discreplication.se