Här är svaren på några av de vanligaste frågorna vi får.

Hur gör jag för att beställa en skivproduktion av er?

En skivproduktion beställer du enklast genom att fylla ordersedel här på vår hemsidan. Ordersedeln hittar du här: http://www.discreplication.se/bestaell/ordersedel.html

Hur går en skivbeställning till rent praktisk?

För att vi skall kunna starta produktionen så behöver vi fyra saker från dig: en master, ett grafiskt underlag, en ifylld ordersedel och en bekräftelse på ni anmält er produktion till NCB (bekräftelse från NCB-behövs endast för CD-Audio och Vinylskivor).

Allt material som vi tar emot kontrolleras av våra produktionstekniker och så snart som vi mottagit alla fyra delar från er och våra produktionstekniker godkänt allt material för tryck, så startar vi produktionen av din skiva.

Hur gör jag en NCB-anmälan?

Här kan du göra en NCB direkt på nätet: http://www.stim.se/OM-STIM/Blanketter/NCB-anmalan/.

Har du frågor om NCB-anmälan så kan du kontakta NCB direkt. Kontaktuppgifter hittar du här: http://www.stim.se/sv/OM-STIM/Kontakta-oss/NCB---Skivutgivning/.

Hur skickar jag in mastern, och i vilket format vill ni ha in mastern till min CD eller DVD-produktion?

Mastern till din CD eller DVD-produktion levereras enklast som en DDP-image. Skicka en länk till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så att vi kan ladda ned den zippade DDP:n. För att skicka en länk kan du använda dig av tex https://sprend.com/.

Hur skickar jag in mastern, och i vilket format vill ni ha in mastern till min Vinylproduktion?

Mastern till din vinylproduktion leverera du enklast i form av lösa waw-filer. Waw-filerna bör ha i minst 16 bitar upplösning men helst av bör upplösningen vara 24 bitar, spårens ”samplings rate” skall vara satt till 44.1 kHz. Döp waw-filerna efter deras placering på vinylskivan. Första spåret på sida A på vinylen döper du lämpligen A01, andra spåret till A02 osv. Första spåret på sida B kan du döpa till B01, andra spåret till B02 osv.

Mellan varje spår på din vinylskiva så kommer vi att lägga in en paus på mellan 2 – 3 sek. Om du önskar kortare eller längre pauser mellan spåren på vinylen, så skall waw-filerna kompletteras med CUE-fil (*.cue). I CUE-filen kan du sedan ange hur långa pauser du önskar mellan de olika spåren.

Det är också viktigt att waw-filerna är vinyl-mastrade. Om du känner dig osäker på om spåren är mastrade på rätt sätt, eller om du är nyfiken hur din musik kommer att låta på de färdiga vinylerna, så rekommenderar vi att du först köper en testpressning av din skiva, innan vi producerar alla vinyler.

Waw-filerna till din vinylproduktion skickar du enklast via länk till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. För att skicka en länk kan du använda dig av tex https://sprend.com/. Glöm inte bort att zippa filerna innan du skickar iväg dem via länken.

Hur producerar ni era vinyler?

Vi använder oss normalt av så kallad DMM mastring (Direct Metal Mastering) när vi pressar våra vinyler. Om du heller önskar så kallad Lacquer Mastering så ordnar vi det. Ange på ordersedeln i fältet övrigt att du vill ha Lacquer Mastering.

Hur skickar jag in grafiken, och i vilket format vill ni ha in grafiken till min skivproduktion?

Grafiken skickar du enklast genom att skicka ett mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med de grafiska filerna bifogade. Om filerna är större än 5 MB, så bör du istället använda dig av tex http://www.sprend.se/.

Mallar för våra vanligaste produkter hittar du här: http://www.discreplication.se/faq/mallar.html och i de här PDF-filenerna hittar du svar på de vanligaste formatfrågorna:

http://www.discreplication.se/pdf/HurEttCdOrginalSkallSeUt.pdf

http://www.discreplication.se/pdf/HurEttVinylOrginalSkallSeUt.pdf

Hur går betalning till?

Betalning sker mot faktura efter att skivorna levererats.

Hur levereras skivorna?

På leveransdag så körs skivorna ut till den leveransadress som du angett på ordersedel. Där är viktigt att du anger en leveransadress som är bemannad under kontorstid, i annat fall riskerar du att missa leveransen av skivorna. Eventuella extra utkörningar debiteras dig som kund.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden för pressade CD och DVD-skivor kan vara upp till 4 veckor. Leveranstiden för vinylskivor kan vara upp till tre månader. Samtliga leveranstiden gäller från och med det att vi mottagit och godkänt allt material. Ett tips är att inte planera in ett releasedatum innan ni har skivorna handen

Om du har en speciell deadline för din order så är det viktigt att du meddelar oss om detta, i samband med att du lägger din order.

Hjälp, jag klarar inte eller flera steg i skivproduktionen!

Lugn vi kan hjälpa dig med mesta! Vi har skickliga medarbetare som kan hjälpa dig med allt från mastring och grafisk produktion, till PQ-kodning och DVD-authoring. Har du några speciella problem eller funderingar, så är det bara att du hör av dig till oss. Vi finns här för dig!

Om oss

Disc Replication är ett TM ägt av E&A Produktion som namnet antyder så är vår huvudverksamhet replikering av CD och Vinyl. Vi tar ansvar för hela processen från master till levererade skivor.