Den här frågan ställs ofta vid beställning av CD-pressningar. I fyrfärgstryckets värld är vit ingen färg, det är brist på färg! Om det finns vitt i tryckoriginalet till CD-skivan behövs en vit botten annars blir det som skulle ha varit vitt blankt på den färdiga produkten. Fyrfärg är också semitransparent dvs. trycker man på en blank skiva kommer det blanka att slå igenom och ge en silvrig ton till färgen.

Om du önskar en bild på skivan eller ska ha samma färger som i din trycksak ska det alltid vara vit botten. Är du osäker så fråga oss om vad som blir bäst.

Blankbotten är bäst när man ska ha en blank bakgrund eller bara svarta bokstäver på cd skivan (se gamla cd:s från början av 90-talet) eller vill ha metallic känsla i färgen.

Det går det även att göra partiell vit. Då använder man en blank skiva som man delvis täcker med en vit grund färg innan man trycker fyrfärg ovanpå. Detta är något mer kostsamt men kan ge en mycket snygg effekt. Ange partiell vit i övrig info om du ska ha det. Kontakta oss om hur grafiken ska vara gjord vid partiell vit.

Om oss

Disc Replication är ett TM ägt av E&A Produktion som namnet antyder så är vår huvudverksamhet replikering av CD och Vinyl. Vi tar ansvar för hela processen från master till levererade skivor.